SPORT

Malinović: Litvancima se moramo revanširati za eliminaciju sa evropskog prvenstva

Pred utakmicu kvalifikacija za SP u Francuskoj

Fena

5.11.2015

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Slovačkom (29:25) otvorila je nastup u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj.

Naredni susret izabranici selektora Dragana Markovića igraju već u nadjelju u Kaunasu protiv domaće selekcije Litvanije.

Kapiten ekipe Nikola Prce, koji je u meču sa Slovacima postigao devet golova, ističe da naše rukometaše očekuje teška utakmica, ali da s optimizmom putuju u Litvaniju.

- Litvanija je nas je dva puta pobijedila, imao negativno iskustvo s njima tako da ćemo morati pružiti maksimum da im se suporotstavimo - kazao je Prce.

Jadan od ključnih igarča u pobjedi našeg tima u duelu sa Slovacima Dejan Malinović također očekuje tešku utakmicu.

- U prošlim mečevima  pokazali su da su ozbiljan protivnik. Moramo im se revanširati za sve ono što su nam dosad uradili, kada su nas u prošlim kvalifikacijama eliminirali sa evropskog prvenstva - kazao je Malinović.

Nakon susreta sa Slovacima bh. rukometaši danas će obaviti trening u Lakavcu, a u Sarajevo će doputovati u petak. Put u Litvaniju  planiran je u subotu u 7.30 sati sa sarajevskog aerodroma.

Susret 2. kola Prve grupe kvalifikacija za SP Litvanija - BiH igrat će se u nedjelju, 8. novembra,  u Kaunasu u 17 sati.