BIH

MILIĆI Privatna policija Rajka Dukića ranila mladića nakon fizičkog obračuna!

Tuča između pripadnika obezbjeđenja AD "Boksit" Milići i gostiju lokalnog motela

Autor:(D. K.)

4.11.2015

U Milićima je večeras iza 17 sati došlo do fizičkog obračuna između pripadnika obezbjeđenja AD "Boksit" Milići i gostiju lokalnog motela u vlasništvu te kompanije, koji se završio pucnjavom i ranjavanjem jednog od gostiju.

Kako se saznaje, Ljubiša Pantić iz Milića pokušao je da uđe u motel, ali mu tzv. industrijska policija pod kontrolom vlasnika i direktora kompanije "Boksit" Rajka Dukića, nije dozvolila ulazak.

Došlo je do fizičkog obračuna između Ljubiše Pantića i "Boksitovih" "policajaca" Slaviše Juroševića - Belog i Milomira Stanišića - Pirge, tokom kojeg je Pantić zadobio povrede ruke.

Nakon tuče Pantić je potražio medicinsku pomoć u Domu zdravlja, a za njim je, prema tvrdnjama svjedoka, utrčao Jurošević i pucajući iz pištolja ranio ga u nogu.

Na poziv lokalne policije u Miliće je stigla jedinica za podršku CJB Bijeljina koja pomaže u rasvjetljavanju ovog slučaja i u toku je privođenje aktera obračuna.

Izvori portala "Istinito" navode da je Ljubiša Pantić jedan od lokalnih momaka koje je Rajko Dukić stavio na spisak nepoželjnih i zabranio mu ulazak u ugostiteljske objekte u vlasništvu "Boksita".

Pripadnici tzv. industrijske policije "Boksita", prema tvrdnjama mještana, godinama provode teror u Milićima nad radnicima i lokalnim stanovništvom, odnosno svima koji nisu po volji "gospodara života i smrti" u Milićima - Rajka Dukića.

Inače, Dukić je nedavno svoje radnike prinudno slao na poligrafsko testiranje kako bi utvrdio ko "odaje" povjerljive informacije. Nakon jednog od testiranja, fizički je maltretirao radnicu u "Boksitovom" ugostiteljskom objektu "Rajkov toranj" Jelenu Simić.

Dukić je Simićevu u jednoj od soba motela u kojem je vršeno testiranje maltretirao u prisustvu svog obezbjeđenja, psujući je, čupajući za kosu i daveći, nanijevši joj lakše tjelesne povrede.

O fizičkom obračunu i pucnjavi upoznat je i CJB Bijeljina, čije se saopštenje očekuje uskoro.