LIFESTYLE

NAUČNO DOKAZANO Muškarci koji piju pivo imaju bolju erekciju!

Suprotno dosadašnjim istraživanjima

(N. K.)

29.10.2015

Postoji vjerovanje, a prema dosadašnjim istraživanjima i gola činjenica, da alkohol smanjuje libido i tako muškarcima čini štetu u krevetu jer ne mogu dugo "trajati". Ipak, najnovije otkriće seksologinje Kat Van Kirk počiva na upravo suprotnoj tezi, koja će uveseliti sve pivopije i pivoljupce. Naime, nekoliko čaša piva prije seksa muškarcima pomažu da se bolje iskažu u krevetu. 

U svojoj knjizi "Rješenja za bračni seks: Stvarni vodič za spas seksualnog života" opisuje četiri načina na koje muškarci mogu profitirati od pijenja piva. 

1. "Traju" dulje

Pivo osolobađa velike količine fitoestrogena, koji dokazano odgađaju orgazam. Riječ je o biljnim tvarima u pivu koje djeluju slično kao ženski spolni hormon estrogen. 

2. Intenzivnija erekcija

Tamno je pivo još bolje od svijetloga jer sadrži visok udio željeza, koji potiče cirkulaciju i dovođenje krvi u penis pa su erekcije dulje i intenzivnije, piše New York Post.

3. Manji rizik od infarkta

Muškarci koji svakodnevno piju pivo izdržljiviji su u fizičkim aktivnostima nego oni koji ga uopće ne konzumiraju. Pored toga, pivopije imaju 31 posto manji rizik od srčanih oboljenja, infarkta te moždanog udara, otkrili su italijanski naučnici, prenosi 24sata.hr.

4. Bolja probava

Pivo uravnotežuje metabolizam, što znači da ljudi koji ga piju ne bi trebali imati problema s nervoznim crijevima usred seksualnih igara. Bogato je probioticima i vitaminom B koji povoljno djeluju na probavu.