BIH

Zbog prijetnji redakciji "Dnevnog avaza" uhapšen 21- godišnjak iz Travnika

MUP Kantona Sarajevo

Am.K.

25.10.2015

Zbog sumnji da je jučer uputio anonimne prijetenje redakciji "Dnevnog avaza" jutros oko dva sata uhapšen je M.M. (1994.) iz Travnika, saopćeno je iz MUP-a KS.

- Osumnjičenog su uhapsili pripadnici Policijske stanice Travnik, a izvršen je i pretres njegovog stana kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. Uhapšenog su potom preuzeli pripadnici MUP-a KS, navodi se u saopćenju. 

Podsjećamo, jučer ujutro prvo je na mail adresu redakcije portala "Avaza" stigla kratka poruka s prijetećim sadržajem, o čemu je odmah, u skladu sa zakonom, podnesena prijava nadležnoj policijskoj upravi. O prijetnjama je tokom dana obaviješten i dežurni tužilac. 

Nekoliko sati kasnije uslijedio je i anonimni telefonski poziv tokom kojeg je muški glas poručio "da ćemo biti dignuti uzrak", a onda odmah prekinuo vezu. I o ovome je, također, obaviještena policija. 

Ovo nije prvi slučaj pokušaja pritiska na rad novinara i urednika "Dnevnog avaza", niti je riječ o prvom pokušaju zastrašivanja.