BIH

Simpozij okupio stručnjake iz regiona u Travniku

Otvoren 4. Međunarodni naučno stručni simpozij GeTID&teh

K. K.

23.10.2015

Travnik je domaćin četvrtog Međunarodnog naučno stručnog simpozija grafičkih tehnologija i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti, informacionih i tekstilnih tehnologija – GeTID&teh 2015. Organizator simpozija je Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku, a koorganizatori su Sveučilište Sjever, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Tehničko - metaluški fakultet Univerziteta u Beogradu.

getid-teh-standovi

Promocija firmi

- Simpoziji je do sada održavan u Kiseljaku, Sarajevu, a od ove godine organizujemo ga u Travniku u novim prostorima Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku. Imamo odličan odziv gostiju iz regiona – kazala je dr. sci Amra Tuzović, predsjednica organizacionog odbora.

Simpoziji GeTID&teh koji je otvorio premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo (SDA), završava u nedjelju 25. oktobra. Kao poseban sadržaj Simpozija postavljena je izložba „Plakat kao svojevrstan komentar vremena u kojem je nastao“, što je ujedno i dio manifestacije „Andrićevi dani“.

Za firme iz oblasti grafičke, informatičke  i građevinske industrije, te iz oblasti arhitekture i dizajna omogućeno je i predstavljanje na promotivnim štandovima.