NOGOMET

JOŠ JEDAN PROPALI POKUŠAJ Skupština NK Čelik opet bez kvoruma, agonija se nastavlja sutra

Za kvorum nedostajala tri delegata

D. PAŠALIĆ

22.10.2015

Zbog nedostatka tri člana, koliko je bilo neophodno da se ispuni kvorum od 27 delegata, vanredna sjednica Skupštine NK Čelik ponovo je odgođena.

Interesantno je i to kako je predsjednik Skupštine Nihad Pašalić telefonski pokušavao kontaktirati članove koji se nisu pojavili, iako su mu svoj dolazak potvrdili ranije. Ogorčenje neispunjenjem kvoruma bilo je evidentno kod svih prisutnih, a jedan od delegata javno je kazao da su pojedinci ostali u restoranu dok traje hitna i vanredna Skupština, što dovoljno govori o njihovoj želji da se pomogne klubu.

skupstina-nk-celik

Na još jednom propalom pokušaju održavanja Skupštine delegatima je predloženo da razmisle o kandidatu za predsjednika kluba, budući da je dosadašnji predsjednik Senad Sarajlić poručio kako nema ambicija ostati na mjestu čelnog čovjeka kluba, napominjući kako mu 7. septembra istekao mandat.

Podsjetimo, agonija sa kvorumom traje već duže vrijeme a jutros je na zidu istočne tribine stadiona Bilino polje osvanuo grafit sa natpisom "Sat vam je otkucao, skupštinarska mafijo", zbog kojeg su pojedini delegati izrazili ogromno ogorčenje.

Osim gorućih problema u klubu, večeras se nije raspravljalo ni o inicijativi neformalne grupe "Za Čelik", koja je predložila novi Statut. Valja istaći kako zbog nezainteresovani za ovom inicijativom navijači Čelika već godinu dana ne bodre svoj klub sa južne tribine stadiona Bilino Polje bojkotujući domaće utakmice, međutim putuju na gostovanja i bodre svoj tim. Ovakav način bojkota nisu podržali pojedini delegati, smatrajući da postoje i drugi načini kojima bi se izborili za predloženi Statut.

1skupstina-nk-celik

Putem oficijelne stranice neformalna grupa "Za Čelik" kratko se oglasila povodom još jednog neuspjelog održavanja Skupštine, napisavši:

„Ništa novo, ponovo se nije održala sjednica Skupštine našeg kluba ali smo večeras dobili dodatni motiv da se sutra pojavimo u još većem broju. Dužnost svakog Čelikovca je sutra doći ispred istoka u 18 sati“ – stoji na Facebook stranici.

Za vrijeme pokušaja održavanja Skupštine Ispred stadiona se okupila grupa od oko 50-ak pristalica crno-crvenih, koji su skandiranjem protiv Skupštine podsjetili na inicijativu za usvajanje novog Statuta ali i izrazili svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u klubu, koja očigledno neće još dugo doći na dnevni red budući da će se sutra, za kada je zakazana nova sjednica, razgovarati o novim kandidatima za predsjednika kluba.

2skupstina-nk-celik

Kako je pojasnio v.d. predsjednika Skupštine, sutra će biti potrebna polovina od ukupnog broja delegata, kako bi Skupština mogla raspravljati o novom predsjedniku kluba čije je imenovanje neophodno, a sa čim su se složili i ostali delegati.