CRNA HRONIKA

POTVRĐENO ZA AVAZ Nestali dječak sam vozio od Sarajeva do Tešnja, uredno mu naplaćena putarina!

Nakon majčine prijave

Redakcija

22.10.2015

9:00 Prema najnovijim saznanjima "Avazovog" portala dječak je sam upravljao automobilom koji se zaustavio u Šijama zbog nestanka goriva.

23:00 Kako je za "Avazov" portal kazao operativni MUP-a ZDK dječak je sam upravljao automobilom.

- Prema riječima uposlenim na naplatnim kućicama, dječak je sam upravljao vozilom. Uredno su mu naplatili putarinu nakon čega je nastavio vožnju. Ovu informaciju ćemo svakako moći potvrditi nakon uviđaja kada pregledamo otiske - rekli su nam u MUP-u te dodali "kako je izvršen zdravstveni pregled dječaka i da nema nikakvih problema".

22:00 Dječak koji je nestao u Sarajevu pronađen je u naselju Šije u Tešnju, potvrđeno je za "Avazov" portal iz MUP-a ZDK.

21:43 "Avazovom" portalu potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a KS da je nakon nestanka dječaka alarmirana policija u kantonima koji graniče sa Kantonom Sarajevo, kao i Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

21:00 Kako javlja "Avazov" dopisnik sa lica mjesta, očevici tvrde kako je u pitanju lažna uzbuna te da su navodno vidjeli i samog dječaka za volanom automobila.

Policija i i dalje radi na pronalasku djeteta i automobila.

19:40 Majka jednog učenika Osnovne škole Umihana Čuvidina u Sarajevu prijavila je večeras policiji da je nestao automobil u kojem se nalazio njen sin, potvrđeno je za "Avazov" portal u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Majka je putem telefonskog poziva u 18.55 sati prijavila nestanak automobila u kojem se nalazio njen sin. Automobil je navodno bio parkiran ispred škole. Policija je izašla na mjesto događaja te se utvrđuje šta se tačno dogodilo", kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a KS.

Kako saznajemo, dječak je u automobilu trebao sačekati majku koja je otišla na roditeljski sastanak. 

Uvidjevši da nema automobila kada je izašla iz škole, koja se nalazi u naselju Boljakov Potok, majka je odmah obavijestila policiju telefonskim putem.