NOGOMET

BAŽDAREVIĆ PRESRETAN: Bili smo nervozni, ali smo pobijedili i to je najvažnije!

Selektor Zmajeva se obratio medijima nakon utakmice

M. T.

13.10.2015

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon susreta je priznao da igra nije bila na visokom nivou, ali je bio sretan što je ispunjen konačni cilj.

- Bilo je previše nervoze, naročito s naše strane, no, to je možda bilo očekivano. Nije bilo lijepog fudbala, ali na kraju, pobijedila je odlučnija ekipa. Kod rezultata 1:0 smo mogli sve riješiti, da ne bude nervoze, ali nažalost nismo pa smo došli u situaciju da strepimo. Međutim, pobijedili smo i to je sada najvažnije - rekao je Baždarević.

Edin Džeko nije bio u postavi. Meša kaže da nije želio rizikovati, već pokušati dobiti Kiprane bez njega.

- Edin nije bio 100 posto spreman i oporavljen. Nismo željeli ići u rizik s njim, ali on je sam rekao da će ići ukoliko bude trebao pomoći. Ja sam odlučio da idem ponovo s Milanom Đurićem i ispostavilo se da je to bilo dovoljno. Dobili smo oba meča, a sačuvali smo Edina Džeku, koji se može u miru oporavljati za novembarski baraž - rekao je Baždarević

Na pitanje koga bi volio u baražu, Meša je odgovorio:

- Bit će teško ko god da bude. Međutim, ova ekipa je u posljednje vrijeme pokazala mnogo i mislim da može dobiti i dosta jače ekipe od ove zadnje dvije koje smo pobijedili.

Kiparski selektor Pambos Hristodulu čestitao nam je na pobjedi i poželio nam mnogo sreće.

- Čestitam BiH i želim joj da se plasira na EURO. Jako su dobra ekipa kojoj želim sve najbolje. A našim navijačima se izvinjavam što nismo pobijedili - rekao Hristodulu.