SPORT

TUKA U NIKOZIJI: Bolji smo od Kipra, to ćemo večeras dokazati

Najbrži bh. atletičar na 800 m uz Zmajeve

D. Pašalić

13.10.2015

Reprezentacija BiH odigrat će večeras na stadionu GSP u Nikoziji važnu utkmicu sa Kiprom, gdje će pobjedom pokušati ostvariti plasman u baraž za odlazak na Euro 2016. 

Kako je "Avazov" portal već pisao, na ulicama Nikozije vlada normalno stanje. Tako je na glavnom gradskom šetalištu moguće vidjeti samo manje grupice naših navijača, odnosno turista koji su došli gledati utakmicu.

Međutim, na ulicama ovog grada nalazi se i naš najbrži atletičar na 800 metara u prošloj sezoni Amel Tuka, koji će sa stadiona bodriti naše Zmajeve na putu do veoma značajne pobjede. 

tuka-nikozija

- Došao sam bodriti ove sjajne momke, ja sam uvijek optimističan i gledam pozitivno. Tako da, jedva čekam početak utakmice a našim Zmajevima večeras želim svu sreću svijeta jer će im trebati - kazao je za "Avazov" portal Tuka, koji je samo zbog podrške Zmajeva otputovao u Kipar.

Dodaje kako svi znaju da neće biti nimalo lako, ali da je naša reprezentacija bolja što ćemo i pokazati večeras.

Podsjetimo, Tuki je prije susreta na Bilinom polju sa Velsom kapiten Zmajeva poklonio počasni dres što dovoljno govori koliko on znači našim momcima, ali njegov odlazak u Kipar pokazatelj je koliko i on respektuje reprezentaciju BiH.