GLOBUS

Davutoglu položio karanfile i pomolio se za poginule u Ankari

Turski premijer u pratnji supruge i saradnika

Fena

13.10.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu jutros je položio karanfile i pomolio se ispred željezničke stanice u Ankari, mjestu na kojem je u subotu, 10. oktobra, izvršen teroristički napad u kojem je poginulo 97 osoba.

Davutoglu je jutros posjetio mjesto koje su u subotu potresle dvije snažne eksplozije. U pratnji je bila i njegova supruga Sare Davutoglu, zamjenici premijera Yalcin Akdogan i Cevdet Yilmaz, kao i zamjenik predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK partiija) Omer Celik.

Premijer Davutoglu najprije je obišao mjesto koje su pogodile eksplozije kao i mjesto gdje veliki broj građana Turske polaže cvijeće za poginule u napadu. Davutoglu je također na ovo mjesto položio crvene karanfile.

Uputio je i molitve pred duše poginulih u terorističkom napadu, a nakon razgovora sa građanima napustio je gradski trg, izvjestila je Agencija Anadolija (AA).

Subotnji teroristički napad u Ankari bio je jedan od najtragičnijih u modernoj historiji Turske.

U terorističkom napadu poginulo je 97 osoba. Istraga kojom će se utvrditi krivci još uvijek traje. U terorističkom napadu u Ankari poginuo je jedan devetogodišnji dječak i jedan Palestinac.