NOGOMET

ODLUKA U NIKOZIJI Četvorica Zmajeva pojedinačno skuplji od selekcije Kipra!

Najskuplji igrač Christofi kojem je cijena 900.000 eura

Autor:A. Vr.

13.10.2015

 

Reprezentacija BIH večeras će u Nikoziji igrati protiv Kipra i odlučivati o baražu za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, a zanimljiv je podatak da Zmajevi čak 14 puta više vrijede o Kiprana.

Kipar prema podacima Transfermarkta vrijedi 8,30 miliona eura, a najskuplji igrač im je Demetris Christofi kojem je cijena 900.000 eura. Zmajevi vrijede 120,25 miliona eura, što je više od 14 puta više od vrijednosti Kipra.

Najskuplji Zmaj je Miralem Pjanić, koji vrijedi 26 miliona eura, dok je cijena Edina Džeke na drugom mjestu 20 miliona. Slijede Senad Lulić (14), Asmir Begović (12).

Podsjetimo, nema sumnje, stadion GSP u Nikoziji večeras će proključati u fanatičnom iščekivanju prvog plasmana kiparske ekipe u baraž, no takav epilog iz naše perspektive je jednostavno nezamisliv.

Pobjeda nad Velsom u subotu navečer i poraz Izraela vratili su nas iz mrtvih i širom nam otvorili vrata baraža. Nakon svega, ispustiti ovakvu priliku bilo bi ravno nokautu. 

Svjestan toga, naš selektor Mehmed Baždarević nema namjeru kalkulirati i ići na bod, koji bi po svakoj logici bio dovoljan za baraž. 

- Nećemo kalkulirati i idemo na pobjedu – kazao je Meša na jučerašnjoj zvaničnoj pres-konferenciji pred utakmicu na stadionu GSP, nakon čega je dodao: 

- U prvoj utakmici izgubili smo od ekipe koja igra dobar fudbal. Zato svi znamo da će večeras biti teško. No, neće biti igre na bod. Idemo po pobjedu i učinit ćemo sve da odemo u baraž – rekao je Baždarević.