CRNA HRONIKA

DOBOJ Lažno se predstavljaju, ulaze u stanove i pljačkaju!

CJB izdao upozorenje

N. Lukavica

13.10.2015

Centar javne bezbjednosti Doboj izdao je upozorenje građanima da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama koje sreću ili im dolaze na kućna vrata.

- Obavezno na uvid tražite službenu legitimaciju i ne nasjedajte na lažne priče o titulama, medicinskim sposobnostima i obezbjeđivanju humanitarne pomoći, navodi se između ostalog u upozorenju CJB Doboj.

Naime, u proteklih nekoliko dana nekoliko lica starije dobi na području koje pokriva CJB Doboj su prevareni i opljačkani, nakon što su prevarante, koji su se predstavili kao poštari ili radnici Fonda PIO, pustili u kuću.

Posljednja prijava stigla je iz Petrova, kada 77-godišnja starica u kuću pustila nepoznatog muškarca koji se predstavio kao lice koje vrši isplatu penzija. Od nje je zatražio dokumente radi daljeg ostvarivanja penzije, a dok ih je nesrećna žena tražila, on joj je ukrao novac iz novčanika, udaljivši se uz obrazloženje da mora rasitniti novac. Više ga nije vidjela.

Istog dana je u Modriči starica od 73 godine u kuću primila dva nepoznata muškarca, koji su, također, ušli u kuću uz obrazloženje da vrše isplatu penzija. Dok ju je jedan zapričavao, drugi ju je opljačkao, nakon čega su nestali u nepoznatom pravcu.

Na području čak devet opština koje pokriva CJB vlasnici stanova ili kuća, koji su bili poplavljeni u prošloj godini, su prijavljivali pljačke, jer su ih neznanci varali iznudivši im novac na ime donacija.

Tek kasnije su se žrtve suočile s činjenicom da od donacija neće biti ništa te da u banci nije otvoren nikakav račun.