LIFESTYLE

NAUKA OBJASNILA Zašto muškarci ljubaznost žene smatraju kao flert?

Istraživanje tima norveških psihologa

Autor:(Dž. Č.)

12.10.2015

Koja se žena nije našla u situaciju da je razgovarajući s muškarcem bila samo pristojna i ljubazna, a on je bio uvjeren da flertuje s njim? Istina, muškarci često žensku pristojnost i ljubaznost zamijene s flertom, a sada je i naučno dokazano zašto je tako, prenosi Zadovoljna.hr.

Razgovarate s muškarcem pristojnim, srdačnim, potpuno neromantičnim tonom, a on je uvjeren da flertujete s njim - poznat vam je ovaj scenarij? 

I niste jedina! Riječ je o široko raširenom fenomenu poznatom  kaoseksualna zabluda. Čak 90 posto žena naleti na muškarca koji ljubaznost zamijeni s flertom, što je puno više nego za muškarce. 

Tim norveških psihologa pozabavio se ovim romantičnim misterijem i zaključio da bi odgovor na njega mogao ležati u - evoluciji. Naime, muškarci se evoluirali na način da i najmanji ženski znak pažnje dožive seksualno kako ne bi propustili priliku za reprodukcijom. Ako žena zaista flertuje, postoje šanse da muškarac ima djecu s njom i da prenese svoje gene.

Žene, s druge strane, evoluirale su tako da puno slabije percipiraju seksualni interes jer spetlja li se s krivim muškarcem žena riskira trudnoću i odgajanje djeteta bez pomoći muškarca.

Također, ne želi propustiti priliku za prokreacijom s drugim, boljim muškarcem koji joj više odgovara.