BIH

ZAHVALJUJUĆI ANONIMNOJ OSOBI Petogodišnji Zeničanin Ajdin Žigonja putuje u Tursku na operaciju

Prijem u klinici Acibadem planiran 14. novembra

D. PAŠALIĆ

12.10.2015

Donator, koji je želio ostati anoniman, uplatio je 15.000 eura za liječenje petogodišnjeg Ajdina Žigonje iz Zenice. Ove prelijepe vijesti redakciji "Avazovog“ portala potvrdio je Elvis Žigonja, otac dječaka. Zahvaljujući ovoj donaciji dječak će u klinici Acibadem u Turskoj biti primljen 14. novembra i operisan.

Kako je  za naš portal pojasnio otac dječaka, prošle sedmice dobio je e-mail od nepoznate osobe koja je očarana Ajdinovim osmijehom i borbom roditelja da prikupe sredstva, zbog čega se odlučila uplatiti donaciju u iznosu od 15.000 eura.

- Želim vam reći da odavno u svom humanitarnom radu nisam upoznala iskrene i dobre ljude kao što ste vi, Ajdin me očarao svojim slatkim osmijehom i prelijepim okicama na koje nisam mogla ostati ravnodušna. Borba i hrabrost koju ste pokazali su zaista vjetar u leđa da vam pomognem na svaki mogući način. Naravno, nemoćna sam sama da vam učinim puno, ali uz Božiju pomoć i pomoć dobrih ljudi mislim da ću vam olakšati i reći da ste dobili donaciju u iznosu od 15.000 eura koja će na Ajdinovo ime biti direktno uplaćena na kliniku Acibadem, navedeno je u e-mailu koji je dobio Elvis Žigonja, otac oboljelog dječaka.

Elvis nam je kazao kako ništa nije smio govoriti niti objaviti na grupama koje su osnovane u svrhu pomoći njegovom sinu, međutim, nakon što je dobio potvrdu sa klinike da je zaista uplaćena donacija za Ajdina bio je više nego pozitivno iznenađen.

- Ovim putem obavještavam sve ljude kako uplaćenom donacijom imamo sredstva za operaciju, prevoz, smještaj i sve ostale planirane troškove. Termin operacije smo već dogovorili, tako da putujemo 12. novembra dok je prijem u bolnici planiran dva dana kasnije. Ovog momenta želim obavijestiti sve one koji su bili dio naše borbe i pomogli na bilo koji način da je borba završena kada govorimo o prikupljanju sredstava, a sada slijedi ona još jača i veća borba, kazao je otac dječaka.

Naglasio je da su sve akcije prikupljanja novčanih sredstava za njegovog sina obustavljene, a posebno se zahvalio anonimnoj osobi koja je uplatila iznos od 15.000 eura i tako omogućila da Ajdin putuje na operaciju, ne zaboravljajući i sve ostale koji su bili uz njega sve vrijeme tokom akcija, i svima se zahvalio.

Podsjetimo, Žigonji je dijagnosticirana SPINA BIFIDA OCCULTA (rascijep kičmene moždine) zbog čega je neophodna operacija kako bi se zaustavio dalji rascijep i spriječilo da dječak ostane nepokretan. Roditelji finansijski nisu bili sposobni sami finansirati operaciju, zbog čega su pokrenute brojne akcije u kojima je Zenica još jednom pokazala spremnost da pomogne u ovakvim situacijama.