CRNA HRONIKA

Nastavljeno suđenje za ubistvo Vedada Bajrice

U Kantonalnom sudu u Sarajevu

A. Ka.

12.10.2015

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Ademiru Pezi (27), koji se tereti za ubistvo Vedada Bajrice (37), koje se dogodilo 5. novembra prošle godine u sarajevskom naselju Vratnik, te Samiru Potogiji (28), koji se tereti za krivična djela nasilničko ponašanje i pomaganje počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela. Na optuženičkoj klupi su i Mirza Hasanbegović zvani Žuti (20) te Denis Škamo (28), a koji se terete za krivično djelo pomaganje počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Studentica Amra Beganović, svjedok Tužilaštva, kazala je da je kritičnog dana bila sa 5-godišnjom rodicom u blizini skloništa, odnosno osnovne škole na Vratniku, na udaljenosti od oko 200 metara od mjesta događaja, kada je čula pucnje iz pištolja. Ona je pojasnila da isprva nije znala o čemu je riječ, jer su se u blizini obavljali građevinski radovi.

- Rodicu sam poslala kući. Ubrzo sam ugledala čovjeka kako leži i grupicu ljudi. Udarali su ga nogama. Dvije osobe ušle su u vozilo bordo boje. Mislim da je bila još jedna osoba - kazala je Beganović.

Niz nelogičnosti i kontradiktornosti izrečen je tokom svjedočenja Admira Jahovića, koji je u vrijeme ubistva radio u fast-foodu ''B-King'', koji je tada držao Bajrica.

On je potvrdio da je kritičnog dana, dolazeći na posao, čuo pucnje te da se sakrio iza zida. Kazao je prvo da mu je Hitna pomoć dala tabletu pa policajci. Potom je kazao da je popio deset tableta, da je poslije tražio pomoć psihologa, da je u momentu ubistva bio maloljetan te da se zbog svega navedenog ničega ne sjeća!

Više možete pročitati sutra u printanom izdanju "Dnevnog avaza".