VIJESTI

TUZLA Premijer TK obećao sastanak, radnici TTU-a se sklonili s ulice

Blokada u blizini zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

A. B.

12.10.2015


Nakon što su radnici TTU kratko blokirali saobraćajnicu kod zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u namjeri da održe sastanak sa Begom Gutićem, kantonalnim premijerom, dobili su obećanje da će ih isti primiti, te su se sklonili sa ulice.

- Mi već tri ponedjeljka dolazimo pred zgradu Vlade Tuzlanskog kantona kako bi nam premijer pomogao da riješimo problem radnika koji već deset mjeseci nemaju nikakvo materijalno zbrinjavanje, nemaju plate niti išta. Tražili smo i socijalni paket – kazao nam je Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata TTU.

Radnici su, kako je dodao, donijeli odluku da se ulica blokira, jer ne mogu više da trpe ovakvo ponašanje Vlade TK. Ovim putem su se izvinili i građanima za ovaj potez jer ih, kako kaže, Vlada natjerala na to.

Podsjetimo, zahtjevi radnika TTU su povezivanje radnog staža zaa sve uposlenike i  materijalno zbrinjavanje uposlenika. Oni, takođe, traže i održavanje vanredne sjednice Skupštine TK sa jednom tačkom dnevnog reda a to je stanje u privrednom društvu DD TTU Tuzla i mjere za prevazilaženje postojećeg stanja.