GLOBUS

SEKS SKANDAL U NATO BAZI Nezasitna analitičarka spavala sa četiri oženjena vojnika

Slučaj se desio u Velikoj Britaniji

(Al. Ti.)

11.10.2015

Američki poručnik Barret Emenhaisser, raspoređen u Velikoj Britaniji, jedan je od vojnika NATO koji su varali žene sa Laurom Dixon.

Analitičarka se sumnjiči da je imala tajnu aferu sa ocem dvoje djece i još trojicom njegovih, takođe oženjenih, kolega. Preljuba je strogo zabranjena prema pravilima američke vojske, pa Emenhaisseru prijeti otkaz, iako se isticao tokom misija u Iraku i Afganistanu.

Prema riječima Laurinog bivšeg dečka, koji je čitav slučaj prijavio čelnicima NATO baze, ona je "koristila vojne misije za zbližavanje sa vojnicima i zadovoljavanje svojih nekontrolisanih seksualnih apetita".

U pismu poslanom čelnicima baze, Laurin bivši dečko je naveo da se osjeća izigrano.

"Dok sam ja planirao naš zajednički život, ona je iza mojih leđa spavala sa oženjenim muškarcima. Dok sam birao pločice za kupatilo, nju su vezivali i udarali po zadnjici", napisao je Warren Howard, također bivši vojnik.

Afera Laure Dixon i Barreta Emenhaissera počela je tokom zajedničkog zadatka u Norveškoj, a nastavila se u Velikoj Britaniji.

"Bio sam sumnjičav jer me je varala i ranije. Kada su mi prijatelji potvrdili da se viđa s njim, bio sam skrhan", napisao je bivši dečko analitičarke.

Njegovo pismo je navelo još trojicu vojnika iz baze u Glosteru da javno progovore o svojim odnosima sa Laurom.

Poručnik britanske vojske Cole Krilli, također otac dvoje djece, mogao bi da dobije kaznu od ministarstva odbrane zbog vanbračne afere. Bivši vojni pilot Scott Wicks priznao je da je sa nezasitom analitičarkom razmjenjivao pornografske poruke, ali poriče da su bili u vezi.

Njegov kolega James Walker je otkrio da trenutno prolazi kroz razvod braka, upravo zbog toga što je njegova supruga otkrila da njegov odnos sa Laurom Dixon predstavlja više od prijateljstva.