NOGOMET

Zmajevi odletjeli na Kipar, svi očekuju trijumf

Reprezentacija BiH otputovala po baraž za EP

A. A.

11.10.2015

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u jutros je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovala na Kipar gdje će u utorak, 13. oktobra, odigrati utakmicu protiv selekcije te zemlje u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Veliki broj građana zaželio je sretan put bosanskohercegovačkim reprezentativcima, koji su u Sarajevo pristigli iz Zenice gdje su sinoć rezultatom 2:0 pobijedili ekipu Velsa na stadionu Bilino polje.

Tuka putuje sa "Zmajevima" 

Među grupom najvjernijih navijača "Zmajeva" našao se i najbolji bh. atletičar Amel Tuka koji je za AA kazao kako se nada pozitivnom rezultatu 13. oktobra nakon sinoćnjeg slavlja.

- Malo sam promukao od navijanja skupa sa prijateljima. Bilo je prelijepo i svi smo se radovali, idemo na Kipar po pobjedu koja nam treba za prolaz i nadam se ćemo je i ostvariti. Uvijek kad sam u BiH pratim reprezentaciju, od malih nogu. Pristao sam da idem da Kipar i podržim svoju reprezentaciju - kazao je Tuka.

djuric

(A. SOKOLOVIĆ) Naš reprezentativac Đurić na aerodromu

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević kazao je kako vjeruje u rezultat koji će na Kipru biti na strani BiH.

- Sigurno nam treba pozitivan rezultat, ići ćemo na takav rezultat da obezbijedimo ulaznicu za baraž. Možda, i ako bude neriješeno, možda nas i to odvede tamo gdje želimo. Najvažnije je da smo sinoć odradili onako kako je bio zamišljeno - rekao je Baždarević, prenosi Anadolija.

Da su igrači skoncentrisani na pobjedu kazao je i Milan Đurić, koji je sinoć ponio titulu najznaslužnijeg igrača, nakon što je postigao gol za vodstvo BiH te na kraju asistirao za konačnih 2:0.

Džeko: U Nikoziji revanš za poraz u Zenici

- Sretan sam zbog gola, zbog pobjede i sada idemo na Kipar završiti šta smo počeli. Ništa se ne zna, moramo razmišljati samo da igramo dobro, i igrati. Ako budemo igrali kao juče, može sve biti kako treba. Atmosfera je dobra, svi smo koncentrisani - zaključio je Đurić.

Edin Džeko, koji sinoć nije zaigrao na Bilinom polju, vjeruje da će za dva dana ipak zaigrati u dresu reprezentacije BiH. Kada je riječ o sinoćnjoj utakmici, Džeko dodaje kako su svi u ekipi "posao shvatili ozbiljno" što je dalo rezultate.

- Ispalo je dobro. Što se mene tiče, nisam bio spreman, ali hvala Bogu, momci su odradili posao maksimalno ozbiljno i dobro, mislim da je ispalo dobro za nas, sad je sve na nama i trebamo ići tamo i revanširati se Kipru za onaj poraz u Zenici - kazao je Džeko.

Reprezentacija BiH će, nakon tri sata leta, sletjeti u Larnacu, na jugoistočnoj obali Kipra, odakle će autobusima oputovati do Nikozije.