LIFESTYLE

OBRATITE PAŽNJU Dvije "tehničke" greške u seksu koje će odbiti svaku ženu

Intimno istraživanje žene

(Mi. K.)

11.10.2015

Dobar seks podrazumijeva određenu dozu hemije između partnera, otvorenu komunikaciju i jasno izražavanje želja. Kada takve stvari izostaju, događaju se "tehničke" pogreške pri intimnom istraživanju žene, koje ih odbijaju od produbljivanja akcije u spavaćoj sobi.

1. Trljanje bradom 

Muškarci mogu izgledati seksepilno s trodnevnom bradom na čeljusti, no ako grube dlačice trljaju o nježan dio tijela poput intimnog područja mogu izazvati velike probleme za ženu. 

- Trljanje o genitalije može izazvati neugodu na ženskoj intimnog području, iritaciju kože i bolove -  ističe seksualna terapeutkinja Reece Malone, te dodaje da nadraženost kože može dovesti do prištića i infekcija koje će posebno zapeći ako se na njih aplicira neka vrsta lubrikanta.

Rješenje

U seksu je poželjno raspraviti s partnerom na koje ste ustupke i poteze spremni tokom spolnog odnosa prije nego što napravite prvi korak. Seksualna stručnjakinja savjetuje i da muškarci odustanu od nanošenja sredstva nakon brijanja, jer ono može također nadražiti nježnu kožu žene. 

2. Prejaka stimulacija klitorisa

Bez obzira je li riječ o oralnom seksu ili ručnoj stimulaciji, muškarci često daju klitorisu previše pažnje.

- Dodirivanje klitorisa može ženi donijeti ženu veliko zadovoljstvo, ali pregruba stimulacija postići će suprotan učinak, pa bi možda trebali početi na nekom drugom mjestu - ističe ženska seksologinja Shanna Katz. 

Rješenje

Žene uživaju u istraživanju cijeloga intimnog područja, a ne samo klitorisa. Zato je poželjno ne zapostaviti područje oko klitorisa, vanjske usne i perineum, područje između vaginalnog otvora i anusa.