VIJESTI

KOREKTNO I SPORTSKO PONAŠANJE Utakmica BiH - Vels protekla bez incidenata

Angažovano 500 policijskih službenika

Autor:D. Pa.

11.10.2015

Nakon odigravanja međunarodne utakmice između nogometnih reprezentacija BIH i Velsa, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju utakmice.

Tako je izvršena analiza poduzetih aktivnosti, nakon koje je konstatovano da za vrijeme i nakon utakmice na području grada i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi, slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju, kao ni slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

- Za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja angažovano je preko 500 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, te pripadnika jedinica policije za podršku Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Unsko-sanskog kantona i Srednjobosanskog kantona – pojasnili su iz MUP-a ZDK.

Dodaju kako je u sklopu naznačenih aktivnosti angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, ali i za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva.

- Posebno se zahvaljujemo svim građanima i gostima koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama naših službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta – zaključili su iz MUP-a.