NOGOMET

BAŽDAREVIĆ Slavili smo zasluženo, sada se fokusiramo na Kipar

Selektor o impresijama nakon važne pobjede

D. Pa.

11.10.2015

Nakon pobjede naših Zmajeva u susretu sa Velsom, selektor naše reprezentacije Meša Baždarević izjavio je kako smo odigrali odličnu utakmicu. Ističe kako za večerašnji susret nije imao scenarij, ali da im se posložilo dosta stvari.

- Možda večeras nije bilo kvaliteta u igri o kojem smo govorili i koji smo očekivali, međutim smatram kako je bilo dosta borbenosti, energije i želje. Slavili smo zasluženo sa dobrim rezultatom, što nije bilo nimalo lako jer nismo imali mnogo šansi. Ipak, pobjeda je veoma važna stoga ćemo se sada fokusirati na Kipar, kako bismo i tamo napravili rezultat i ostvarili naš cilj - rekao je Baždarević.

Ponosan na strijelce

Naša reprezentacija večeras je došla do vodstva nakon što je u 61. minuti u igru ušao Milan Đurić koji je nakon desetak minuta igre postigao gol, a potom je u posljednjoj minuti asistirao Ibiševiću za konačnih 2:0.

- Večeras smo računali na sve naše igrači koji su ovdje, pa smo tako znali kako itekako možemo računati i na Đurića. Trudili smo se čuvati Džeku za sami kraj, ali stvari su se poklopile da smo uspjeli i bez njega odraditi ovu utakmicu. Na kraju, moram priznati da mi je drago što su strijelci Milan i Vedo, jer su prolazili veoma težak period i očekujem od njih još golova - dodaje selektor.

Osvrnuo se i na povratak u formu Vedada Ibiševića nakon teškg perioda za igrača - napadača, koji je strijelac drugog gola.

- Svi smo se maksimalno trudili da vratimo Ibiševića koji je prošao težak period za igrača koji je napadač, međutim večeras je pokazao da je svojim radom sam uspio u tome - osvrnuo se Meša.

Pojasnio je i izmjenu Spahića na koju se odlučio zbog opomene za crveni karton, ali i manje povrede koja se vratila ne želeći previše rizikovati.

Za naredni susret sa Kiprom koji je odlučujući selektor je prokomentarisao kako se radi o utakmici bez favorita, u kojoj pobjednik ide u baraž.

- Predstoji utakmica u kojoj pobjednik odlazi u baraž, Kiprani su dosta kvalitetna ekipa koja nam je nanijela poraz u prvoj utakmici. Na nama je da se odmorimo i pripremimo, a svakako da očekujemo najbolji ishod.

Podsjetimo, utakmica sa Kiprom igra se 13. oktobra u Nikoziji.

Bezuspješno smo pokušali nadigrati BiH

Selektor Velsa Chris Coleman prokomentarisao je večerašnji susret kao veoma čudnom utakmicom, budući da je po prvi put u karijeri izgubio ali i istovremeno imao razlog za slavlje.

12165539-10207175202754888-1998614175-o

Coleman: Slavimo plasman na Evropsko prvenstvo (Foto: J. Hadžić)

- Iako smo izgubili 2:0 možemo slaviti naš plasman na Euro, zbog čega se zaista osjećam veoma čudno. Naši igrači dali su sve od sebe kako bismo ostvarili dobar rezultat, ali na kraju ipak nismo uspjeli. Nisam se previše interesovao za dešavanja u Izraelu, bili smo maksimalno skoncentrisani na BiH. Bez obzira što večeras nisu igrali Džeko i Bešić, nisam želio mijenjati koncept igre nastojeći dugim loptama nadigrati BiH ali bezuspješno - rekao je Coleman, dodavši kako je za njega ovo najveći trenutak u karijeri koji će teško zaboraviti.