NOGOMET

SELEKTOR BAŽDAREVIĆ Idemo na Kipar da napravimo dobar rezultat

Pohvalio i Ibiševića koji je postigao drugi gol

A.U.

10.10.2015

"Idemo na Kipar da napravimo dobar rezultat i ostvarimo ono što smo željeli duže vremena“, rekao je selektor Mehmed Baždarević nakon pobjede nad Velsom. 

Istakao je kako su svi u reprezentaciji znali da mogu računati računati na Milana Đurića koji je postigao prvi i asistirao za drugi gol.

"Poklopilo se sve, pa smo ovu utakmicu mogli odraditi bez Džeke, kako bi ga imali spremnog za Kipar", rekao je Baždarević. 

Pohvalio je i Ibiševića koji je postigao drugi gol. 

"Ibišević je prošao težak period, a svi u reprezentaciji nastojali smo da ga vratimo u život. On je svojim radom to zaslužio i čestitam mu, nadam se da će dati još puno golova.

Selektor se osvrnuo i na susret sa Kiprom koji će biti ključan u borbi za baraž. 

"U utakmici sa Kiprom neće biti favorita. Oni su kvalitetna ekipa, pobijedili su nas, ali i Izrael. Ipak, nadam se dobrom rezultatu i odlasku u baraž", rekao je Baždarević. 

Kapiten reprezentacije u večerašnjoj utakmici Asmir Begović rekao je da je ekipa odigrala pametno i disciplinovano. 

"Vrlo bitno je bila naša komunikacija u odbrani. Momci su odigrali pametno i disciplinovano. Zaslužili smo pobjedu, ali imali smo i sreće. Znali smo da je Vels dobra ekipa i morali smo igrati borbeno, ali pokazao se i naš kvalitet. Napadači su odradili svoj posao, kao i cijela ekipa", rekao je Begović.

Dodao je da će na Kipru biti ključna utakmica. 

"Znamo gdje su opasni i moramo igrati borbeno, te se nadam da će se pokazati naš kvalitet", rekao je Begović.