GLOBUS

RUSIJA NE ODUSTAJE Vazdušne snage bombardirale 29 kampova za obuku terorista

Napadnuti dijelovi u pokrajini Latakiji

Autor:(Dž. Č.)

10.10.2015

Ruske vazdušne snage nastavile su napade na ciljeve u Siriji ususret sastanku s predstavnicima SAD o sigurnosti u sirijskom vazdušnom prostoru.

Ruski vojni avioni napali su 29 kampova za obuku terorista i ostale ciljeve u posljednja 24 sata, objavilo je rusko ministarstvo obrane i ponovilo da su znatno smanjili kapacitete terorista, prenosi Index.hr.

Za to vrijeme Sirijski opservatorij za ljudska prava javlja o napadima na zapadu Sirije te na uporišta islamista na sjeveru. Napadnuti su dijelovi u pokrajini Latakiji, uporištu alavitske zajednice predsjednika Assada, gdje su pobunjenici napredovali u posljednje vrijeme, ali i na sjeveru pokrajine Hame.

Sirijski opservatorij ne navodi žrtve i napominje kako bi ruski ciljevi na tom prostoru mogli biti biti borci iz Čečenije, koji se bore protiv Assadova režima. Navode i žestok napad na uporište Islamske države u gradu al-Babu. Istovremeno pripadnici Islamske države su osvojili nekoliko sela pored Alepa i približili se nekada najvećem gradu u zemlji.