VIJESTI

ZENICA Odbor za međureligijsku saradnju održao redovnu sjednicu vjerskih čelnika

Sjednicom predsjedavao glavni imam ef. Salkica

Autor:D. Pa.

10.10.2015

U prostorijama Medžlisa IZ Zenica održana je redovna sjednica Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici, kojoj su prisustvovali glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica i predsjedavajući Odbora, mr. sci. Jakub ef. Salkica; direktor KŠC "Sveti Pavao" u Zenici, dr. sci. don Ivan Lovrić; paroh zenički, jerej Marko Maleš; predsjednik Jevrejske Općine u Zenici, gosp. Josip Udiljak; rukovoditelj Ureda za mlade OMS-a u Zenici, prof. Milan Đukić; izvršni sekretar OMS-a, Kenan Hodžić i novi paroh II zeničke parohije, jerej Darko Kujundžić.

Na sastanku vjerskih čelnika zeničkog OMS-a razgovaralo se o održavanju četvrte Manifestacije "Duh Asiza u Zenici" 17. oktobra, te susretu mladih "Upoznaj-moli-sarađuj" od 15. do 18. oktobra koji će se održati u Zenici pod pokroviteljstvom CRS-a i MRV BiH a u organizaciji zeničkog OMS-a.

- Jednoglasno je odlučeno da u povodu jubilarne pete godišnjice postojanja OMS-a i u prigodi četvrte Manifestacije "Duh Asiza u Zenici" ustanovljeno priznanje "Zenička povelja mira" bude uručena dr. don Tomislavu Mlakiću, prodstojniku Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije za neizmjeran doprinos zeničkom Odboru i međureligijskom dijalogu u cjelini - poručili su iz OMS-a.

Sjednicom je predsjedavao mr. Jakub-ef. Salkica, glavni imam.