VIJESTI

Gudelj: Vidimo se uskoro uz pjesmu i harmoniku

Nakon dvomjesečnog liječenja viteški biznismen izašao iz bolnice

A. Nu.

10.10.2015

Pero Gudelj, vlasnik kompanije FIS iz Viteza, pušten je jučer iz bolnice, gdje se gotovo dva mjeseca oporavljao nakon pokušaja samoubistva 10. avgusta u mjestu Krčevina kod Viteza. 

Gudelj je po prijemu u bolnicu operiran na Klinici za neurohirurgiju UKCS-a, gdje je na Odjelu intenzivne njege proveo tri sedmice, nakon čega se oporavljao na Klinici za fizijatriju i rehabilitaciju. 

Viteški biznismen jučer se prvi put nakon ranjavanja obratio bh. javnosti otvorenim pismom u kojem navodi da je prvi dio liječenja završen i da se osjeća dobro.

- Sretan sam da vam mogu uputiti nekoliko riječi. Prvi dio mog liječenja na UKCS-u uspješno je završen zahvaljujući izuzetnoj stručnosti doktora i kompletnog osoblja kojima iskreno zahvaljujem za sve što su učinili za mene u proteklom periodu. Od idućeg tjedna očekuje me nastavak liječenja u toplicama pa se nadam da će i taj dio biti uspješan - navodi Gudelj u pismu.

On je zahvalio svojoj porodici koja mu je pružala najviše podrške tokom oporavka, svim radnicima FIS-a, kao i mnogim prijateljima koji su ga posjetili u bolnici. 

- Želim reći da sam iskreno dirnut zanimanjem tolikog broja ljudi, od kojih mnoge osobno ne poznajem, za moje zdravstveno stanje. Od srca hvala svima, a sve ostale koji su, također, izrazili želju da me posjete, ali čija posjeta zbog zgusnutog rasporeda liječenja nije realizirana, od srca pozdravljam i poručujem: Vidimo se uskoro uz pjesmu i harmoniku - napisao je Gudelj.