VIJESTI

GRADAČAC Osnovan regionalni policijski klub "IPA TK“

Za predsjednika izabran Jasmin Hećimović

Fena

10.10.2015

U Gradačcu je održana Osnivačka skupština Regionalnog kluba "IPA TK“, Asocijacije policajaca u BiH na kojoj je za predsjednika izabran Jasmin Hećimović, a za tajnika Zehrudin Hasić.

U Upravni odbor izabrani su: Samir Sejdić, Alma Kovačević, Stjepan Šokčević i Suad Mešić.

O ulozi ovog udruženja, koje je član Međunarodnog policijskog udruženje IPA, koje okuplja više od 400.000 članova organiziranih u 63 zemlje, govorio je Ibrahim Lipić, potpredsjednik IPA sekcije BiH.

Predsjednik Regionalnog kluba "IPA TK“ Jasmin Hećimović kazao je da je u Gradačcu formirana 12. sekcija Asocijacije policajaca u BiH i nakon što se izvrši registracija ubrzo će početi sa realizacijom planskih aktivnosti.

- IPA je izvanstranačka strukovna organizacija i očekujemo da nam se uskoro pridruže kolege policajci, umirovljeni i časno otpušteni policajci, kao i članovi drugih policijskih i sigurnosnih službi i agencija na području Tuzlanske županije - kazao je Hećimović.

Dodao je kako je cilj osnivanja da pripadnici policijskih agencija koje djeluju u Tuzlanskoj županiji budu dio jedne međunarodne asocijacije, koja razmjenjuje iskustva, organizira druženja te različite sportske i druge sadržaje.