VIJESTI

Austrijski treneri navijaju za BiH: Svi optimisti, prognoza 2:1 za zmajeve

Predstavnici FC "Piberstein" u posjeti Fojnici

Autor:H. Č.

10.10.2015

U trodnevnu posjetu Fojnici je tokom ovoga vikenda stigla grupa od nekoliko trenera iz FC "Piberstein" iz mjesta Lankowitz u Austriji. Predvodi ih Enver Parić Cembe, Fojničanin sa austrijskom adresom, a, između ostalog, došli su i na fudbalsku utakmicu reprezentacija BiH i Vels.

- Dolazimo u Fojnicu iz više razloga a jedan je i taj što su moje kolege iz Austrije izrazile želju da posjetimo Zenicu i gledamo fudbalsku kvalifikacionu utakmicu BiH i Vels za Evropsko prvenstvo 2016 u Francuskoj. Večeras ćemo svim srcem navijati za BiH, ja i moje kolege iz Austrije smo optimisti i mislimo da ćemo pobjediti sa 2:1, važno je da pređemo ovu prepreku, pa Kipar pa baraž - kaže trener Enver Parić Cembe.

Vallci Enver, rođen je u Austriji, a njegovi su korjeni sa Kosova.

- Ja i kolege smo oduševljeni prijemom u Fojnici, ljepotom prirode koju smo vidjeli, ljepotom Sarajeva i "Avazovog" tornja. Na utakmici ćemo svim srcem navijati za BiH, ako Bog da pa da se na Evropskom prvenstvu sastanemo u nekoj grupi naša Austrija i vaša BiH. Rekvizite bh. reprezentacije ćemo nabaviti u Sarajevu ili Zenici - kazao je Enver.