CRNA HRONIKA

TUZLA Automobil se prevrnuo na krov, tri osobe povrijeđene

Saobraćajna nesreća u ulici Bosne Srebrne

Autor:A. B.

10.10.2015

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć sat i po poslije ponoći putničko motorno vozilo "Citroen C4" se, nakon kontakta sa željeznom ogradom, prevrnulo na krov, te udarilo u taxi vozilo marke "Renault Megane".

Kako nam je kazao dežurni operativni iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK, nesreća se dogodila u subotu u 1.35 sati u ulici Bosne Srebrne do broja 2 kod SKPC "Mejdan", a vozilom "Citroena" je upravljao I. A. iz Tuzle, rođen 1980. godine.

1110ab1-1

Foto: RTV TK (S lica mjesta nesreće: Povrijeđene tri osobe)

- Nakon što je prošao "Mejdan" vozač je najvjerovatnije izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo lijevo, prešao vozilom preko ostrva koje fizički razdvaja dvije saobraćajne trake i preko saobraćajne trake, predviđene za smjer kretanja iz pravca grada, ostvario kontakt sa željeznom ogradom kojom je ograđeno dvorište. Zatim se prevrnuo na krov gdje je ostvario kontakt sa taxi vozilom „Renault Megane“ kojim je upravljao O.D., rođen 1986. godine - rekao je dežurni operativni.

Prema riječima Ersije Aščerić-Mujedinović, iz Službe za informisanje UKC Tuzla, nakon saobraćajne nesreće, tri su osobe hospitalizirane na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

- S.O. i A.O. imaju povrede glave, odnosno kontuzije tijela i nalaze se na Klinici na hirurgiju, dok je A.I. prošao sa povredom lijeve nadlaktice i smješten je na Klinici za ortopediju i traumatologiju - kazala je Aščerić-Mujedinović.