SPORT

Dječaci iz Bambija sa našim reprezentativcima na centru igrališta

Uoči meča BiH i Walesa na Bilinom polju

E. M.

10.10.2015

Dvadeset dječaka i dvije djevojčice iz tuzlanskog kluba Bambi, imat će tu čast da prije utakmice, zajedno s reprezentaticima Bosne i Hercegovine i Walesa izađu na teren i na taj način se predstave zeničkoj publici.

Najbolje dječake rođene 2007. godine, reprezenativci naše zemlje i Walesa izvest će na teren, uoči početka meča, kao što se to radi u svim utakmicama.

Vlasnik škole je nekadašnji reprezentativac i uspješan fudbaler, Enes Mešanović, čija je škola jedna od najboljih u cijelom Tuzlanskom kantonu i koja je ovim činom dobila veliko priznanje za svoj uspješan rad.

S obzirom na to da u ovoj školi vladaju visoki standardi, ne treba da čudi da će upravo mališani iz Bambija imati tu privilegiju da prvo upoznaju zvijezde iz obje selekcije, a potom da osjete i atmosferu na stadionu Bilino polje.

Mališani iz Bambija će također, u nekoliko trenutaka pokupiti svojih pet minuta slave, a nakon što se završi sa intoniranjem himni, dječaci će sa svojom pratnjom i trenerima s tribina pratiti kvalifikacioni meč.

Nema sumnje da će većini mališana iz Bambija ovo biti najveći trenutak otkako se bave fudbalom u svom klubu.