LIFESTYLE

ZA ONE DUBOKOG DŽEPA Luksuzna jahta kojoj treba samo sunce!

Solarwave 62 novi električni katamaranu

Autor:(Dž. Č.)

10.10.2015

Sunce na nebu i vjetar u kosi doslovno će biti dovoljni za uživanje na novom električnom katamaranu. Naziva Solarwave 62, prekriven je solarnim panelima koji vlasniku omogućuju da plovi koliko god želi bez stajanja, prenosi 24sata.hr.

- U njemu ćete se osjećati kao kod kuće. Održavanje će vam biti puno jeftinije jer brodske baterije traju 10, a paneli 25 godina - napisali su na stranicama firme.

Solarwave je u osnovnoj verziji dugačak gotovo 19 metara, a može krstariti brzinom do 50 kilometara na sat. Unutrašnjost ovisi o naručitelju pa tako nude modele s tri, četiri i pet kabina. U kuhinju su uspjeli ugurati električnu i mikrovalnu pećnicu, kuhalo vode, mikser, kantu za otpatke, perilicu suđa, police, hladnjak, zamrzivač i sudoper. Za one koji još ne vjeruju električnim brodovima, brodograditelji nude hibridnu verziju s dizelskim motorom ili jedrima.

Kako bi se svi željni luksuznog krstarenja osjećali kao u hotelu s pet zvjezdica, u katamaran su ugradili i dva manja bazena. Cijena je dostupna na upit, ali je nesumnjivo samo za one dubokog džepa.