NOGOMET

Baždarević: Dovoljno smo motivisani, preostaje da sutra pružimo odličnu igru

Selektor BiH uoči duela protiv Velsa

D. Pa.

9.10.2015

U Zenici je večeras održana konferencjia za medije na kojoj su o predstojećem susretu naše reprezentacije sa Velsom govorili selektor Mehmed Baždarević i golman Asmir Begović.

- Svjedoci ste kako je reprezentacija u problemima budući da su pripreme napustili Sušić, Kolašinac i Zec, a kako je umjesto njih pozvan Hajrović. Džeko će prisustvovati večerašnjem treningu, međutim još uvijek nije siguran, ali se svi nadamo kako će biti sutra sa nama - rekao je Baždarević.

Dodao je kako su prostudirali igru Velsa koji je jako čvrst sa odličnim kontrama, ali i individualcima.

- Postoji mogućnost da će nam dozvoliti posjed lopte kako bi nas kontrirali, ali mi ćemo svakako ponuditi svoj odgovor na tu igru. Čestitam Velsu na dosadašnjim rezultatima, ali mi smo također dovoljno motivisani još nam preostaje samo da sutra pružimo odličnu igru na terenu - zaključio je Baždarević.

Golman naše reprezentacije Asmir Begović istakao je da našim igračima odgovara trenutni pritisak, budući da vole upravo ovakve utakmice.

- Ne sekiramo se pretjerano oko utakmice, spremni smo za Balea i Vels iako su oni dobra ekipa koja zaslužuje prolazak na Euro. Međutim, uvjeren sam da ćemo se i mi naći zajedno sa njima u Francuskoj naredne godine - dodao je Begović.