GLOBUS

Ruska vojska saopćila da je bombardovala 60 "terorističkih meta" u Siriji

Ubijena dva zapovjednika i oko 200 boraca grupe Liwa el-Haqq

Fena

9.10.2015

Ruska vojska je saopćila u petak da je bombardovala 60 "terorističkih ciljeva" u Siriji u posljednja 24 sata, što je veliko intenziviranje zračnih napada od početka njihove intervencije 30. septembra.

Ruski avioni su izveli 67 letova iz zračne baze u Hmeimimu.

Prema ruskoj novinskoj agenciji Sputnik, avioni Su-34M i Su-25SM "uništili su ukupno šest položaja zapovjedništva komunikacija, šest skladišta municije i goriva, 17 kampova i baza za obuku terorista".

Također, prema istom izvoru koji navodi glasnogovornik ruske vojske, "u zračnim napadima na zapovjedništvo terorističke grupe Liwa el-Haqq, dva zapovjednika i oko 200 boraca je poginulo".

Drugih stotinjak džihadista je eliminirano u napadu na bazu i skladište municije u blizini Alepa, precizirala je agencija Sputnik.

Rusija je saopćila da je naredila ove zračne napade u koordinaciji s kopnenom ofanzivom koju izvodi vojska Bašara el-Assada. Zračni napadi ruske avijacije "će trajati dugo koliko i ofanziva snaga sirijske vojske", precizirao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenio Sputnik.