LIFESTYLE

ISMET HORO ZA "AVAZOV" PORTAL: Majka me je kao malog ispustila na glavu i od tada nisam sav svoj

Intervju sa poznatim bosanskohercegovačkim humoristom

Delvin KOVAČ

9.10.2015

Zabilježio je na hiljade javnih nastupa i nasmijao milione ljudi kako na području bivše Jugoslavije, tako i u dijaspori. Jedan je od najtiražnijih estradnjaka u historiji bh. diskografije. Iza sebe ima 16 izdatih CD-ova, tri DVD-a i jednu knjigu pod nazivom "Ovdje ni lokum nije rahat". Za sebe kaže da je doktor za humor, a u horoskopskom podznaku tumor.

Naravno, pogađate - govorimo o poznatom bosanskohercegovačkom humoristi Ismetu Hori, koji je izdvojio malo slobodnog vremena i dao intervju za "Avazov" portal. Horo je u svom stilu, na sebi svojstven humorističan način govorio o svome životu, bosanskohercegovačkoj svakodnevnici, aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, ali i drugim temama.

Humorom se bavi već nekih 30 godina. Navodi da je sve počelo daleke 1986. godine, a danas od svog posla, kako ističe, sasvim solidno živi. Najveća satisfakcija mu je, napominje, to što mu posao omogućava da radi kada i koliko hoće.

ismet-horo-jpg1

Horo: Redovno čita "Dnevni avaz", najtiražnije novine u Bosni i Hercegovini

- Nemam nikakvih pritisaka i stresova, što mi je posebno drago - rekao nam je bh. humorista.

Naglašava da skoro svakog dana ima pozive kako zbog javnih nastupa, tako i zbog učešća u emisijama raznih bh. medija.

Horo nam je ispričao bezbroj viceva i šaljivih situacija, pa se može sa sigurnošću reći da je kompletan razgovor podjednako interesantan.

- Izgleda da je mene majka k'o malog ispustila na glavu i ja od tada nisam sav svoj - kazao je Horo, šaleći se na svoj račun.

- Ja bih ukinuo ovu demokratiju, jer bi nam tada svima bilo bolje. To je šatrovačka riječ koja se sastoji iz dva dijela: "demokra" i "tija" , što u prevodu znači krademo ti i ja - rekao nam je, između ostalog, domišljati Horo

U nastavku pogledajte kompletan intervju koji će vas, sigurni smo, nasmijati do suza.