GLOBUS

PANIKA MEĐU DŽIHADISTIMA "Skidajte zastave i bježite svi"

Snimljeni razgovori između članova komande ISIL-a

(N. K.)

9.10.2015

Ruska vojna obavještajna služba presrela je i snimila razgovor između članova komande ISIL-a u Siriji u kojem se očituju panika i strah.

Glavni komadant urla: "Istoku, zapadu i jugu... Četiri aviona. Napustite baze, napustite položaje što prije. Ostavite sve, i naoružanje i streljivo".

"Opasno je, opasno je. Tristo ciljeva već su nam pogodili. Svi me slušajte. Evo aviona. Gdje ste? Javite se." "Vidim četiri ruska aviona. Nakon što završe s udarima, prebacite naoružanje. Nađite skladište koje je dublje od 15 metara da ga projektili ne mogu probiti. Obavezno tenkove, transportere i topove svaki dan premjestite na drugu lokaciju i ne upotrebljavajte ih osim u nuždi jer sve snimaju... sve snimaju."

"Isključite sve mobitele i ne koristite ih te ne razgovarajte ni preko voki-tokija s glavnim komadantima koji su na prvim crtama."

"Najvažnija stvar, sa svih položaja i objekata maknite zastave Islamske države. Kad skinete zastave, napuštajte baze i položaje na cijelom području halifata.", prenosi Večernji.hr.

"Braćo, braćo, nemojte se plašiti.... pobijedit ćemo, uništit ćemo Bashara Al-Asada, ruska vojska bit će uništena u Siriji, a Putinov kraj bit će u našim rukama u ime Alaha, ako Alah da".