NOGOMET

HISTORIJSKA UTAKMICA Srbija pobijedila Albaniju

Kolarov i Ljajić pogodili u sudijskoj nadoknadi vremena

A.U./D.K.

8.10.2015

Srbija je u izuzetno teškoj utakmici savladala Albaniju u gostima sa 0:2. Obje ekipe prvenstvenos u se fokusirale da ne prime gol, te velikih šansi nije bilo ni na jednoj strani. U prvom poluvremenu Srbiji je poništen gol zbog prekršaja nad golmanom Berishom, a čini se da je sudija donio dobru odluku. 

U drugom poluvremenu Stojković je u nekoliko navrata dobro reagovao, a pred kraj utakmice Ljajić je bio u dobroj šansi, ali njegov šut brani golman protivnika. 

Igrala se 91. minuta kada je Kolarov snažnim šutem postigao gol. Albanija sve karte baca u napad, što koristi Ljajić i iz kontre pogađa za konačnih 0:2.

Nakon ovog poraza Albaniji je potrebna pobjeda nad Armenijom da zauzmu drugo mjesto i direktno se plasiraju na Evropsko prvenstvo, a prva pozicija im je nedostižna. 

screenshot-2

Stanje na tabeli

22:36 Ljajić pogađa iz kontre! Srbija vodi sa 0:2!

22:33 Srbija postiže gol u 91. minuti utakmice. Nevjerovatan završetak susreta, Kolarov je sjajno pogodio. Albanija ima nekoliko minuta da izjednači.

22:31 Kakva šansa za Sulejmanija, ali Berisha je bio oprezan. 

22:22 Kolarov je gađao jako blizu iz slobodnog udarca. Albanija je sada imala i sreće. Ubrzo potom i šansa za Ljajića, ali lopta je odbijena u korner. 

22:18 Lukav pokušaj Albanaca nakon prekida, ali je Stojković na oprezu. Odmah potom i dobra šansa, ali šut Cikalleshija ponovo brani Stojković. 

22:08 Ivanović mora na klupu zbog povrede, Tošić ulazi u igru. 

22:03 Dobra šansa za Albaniju preko Xhake, ali lopta je odbijena u korner. 

21:55 Bez ozbiljnijih šansi u nastavku utakmice. Obje ekipe su zaprijetile po dva puta, a vrijedi izdvojiti samo šut Albanije koji je bez problema odbranio Stojković. 

21:48 Susret je nastavljen. 

Poništeni gol Srbije

21:34 Kraj prvog poluvremena u Elbasanu. Nema golova. Iako se možda očekivalo mnogo više žustrine i grubljih startova, na terenu je sve proteklo u znaku fair playa. Nadajmo se da će tako biti i u nastavku.

21:22 Srbiji je poništen gol zbog prekršaja nad golmanom Albanije Berishom. Sada nešto ozbiljnije iskre između igrača Albanije i Srbije koji se međusobno naguravaju.

duel-lenjanija-i-milivojevica

Duel Lenjanija i Milivojevića (Foto: EPA)

21:16 Pola sata igre je iza nas. Najbolju šansu u dosadašnjem toku meča imao je Bane Ivanović, koji je u 22. minutu nakon kornera šutirao iznad gola.

21:10 Veliki broj građana okupio se večeras na trgovima svih većih gradova na Kosovu. Oni glasnim uzvicima podržavaju albanske igrače i žele njihovu pobjedu.

ovako-se-prati-utakmica-u-tirani

Ovako se prati utakmica u Tirani (Foto: Twitter)

21:08 Albanija je nešto ofanzivnija u prvih 15 minuta, ali osim dva kornera za srbijanskog golmana Stojkovića nije bilo većih problema.

21:02 Igra se žestoko. Frcaju iskre na sve strane. Sudija Nicola Rizzoli je do 16. minute pokazao već dva žuta kartona. Milivojević je kod gostiju dobio javnu opomenu zbog spoticanja, dok je kod domaćih opomenut Cana zbog naguravanja.

navijaci-albanije

Navijači Albanije (Foto: AFP)

20:58 Koliko interesovanje je vladalo za večerašnju utakmicu pokazuje i podatak da je ispred stadiona "Elbasan Arena", čiji je kapacitet 13.000 sjedećih mjesta, ostalo čak 10.000 navijača, koji nisu mogli ući.

20:56 Na stadionu je i premijer Albanije Edi Rama.

edi-rama-na-stadionu

Utakmicu na stadionu gleda i premijer Albanije (Foto: Twitter)

20:45 Počela je utakmica na Elbasan Areni.

20:41 Ukoliko Albanija večeras trijumfuje bit će veoma blizu direktnog plasmana na EURO. S druge strane, Srbija ima samo 1 bod i nalazi se prikovana za dno tabele.

20:37 Poznati su i sastavi obje selekcije:

Albanija: Beriša, Lila, Husaj, Ćimšiti, Agoli, Lenjani, Cana, Baša, Memušaj, Džaka, Balaj.

Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, Kolarov, Mitrović, Tošić, Milivojević, Matić, Mitrović, Tadić, Ljajić.

tabela

Tabela Grupe I

19:30 - Igrači Srbije stigli su na stadion. Mediji javljaju da u putu nije bilo nikakvih problema. 

U Albaniji su u toku posljednje pripreme pred utakmicu reprezentacija te zemlje i Srbije.

Obavljene su posljednje probe intoniranja himni, a albanski mediji pišu da je uhapšen 14-godišnji M. K., osumnjičen da je sinoć bacio kamen na autobus sa igračima igrača Srbije.

Danas se i premijer Albanije Edi Rama izvinio Srbiji zbog sinoćnjeg incidenta.

Utakmicu osigurava oko 2.000 policajaca, a uključeni su i helikopteri koji će, pretpostavlja se, nadgledati zračni prostor kako se ne bi ponovila scena iz Beograda od prošle godine kada je dron na stadion donio zastavu velike Albanije.

 

Elbasani eshte blinduar i gjithi. Nuk duket shume si nje ndeshje futbolli por shpresojme ate te na e dhurojne djemte ne mbremje.

Posted by Procesi Sportiv on Thursday, October 8, 2015

Očekuje se da Albanci večeras na istočnoj tribini stadiona u Elbasanu razviju zastavu za koju kažu da je najveća na svijetu.

U Elbasanu i Tirani postavljeni su veliki displeji na kojima će biti prenošena utakmica, zbog čega je i blokiran dio glavnog grada Albanije. U Elbasanu je danas i održan koncert kojim je atmosfera pred utakmicu dodatno podignuta, dok je na sastanku čelnika UEFA-e, te fudlbaskih saveza Albanije i Srbije definitivno odlučeno da će utakmica biti odigrana.