VIJESTI

Predstavnici SBB-a SBK razgovarali sa predstavnicima Udruženja studenata studentskog centra

Poboljšati osnovni studentski standard

N. R.

8.10.2015

Predsjednik Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini  SBK-a Almir Švago, Predsjednik KO SBB-a SBK-a Aner Begić i zastupnik Samir Čurić ugostili su predstavnike Udruženja studenata Studentskog centra, te razgovarali o problematici studenata i pravima koja su zagarantovana studentima , radi nerezonskog ponašanja pojedinih učesnika u sufinansiranju ishrane i smještaja u studentskim domovima.

- Potrebno je poboljšati osnovni studentski standard koji podrazumijeva smještaj i ishranu studenata koji studiraju izvan mjesta stanovanja i smješteni su u studentskim domovima-kazao je Almir Švago, zastupnik u Skupštini SBK-a.

U sferi rješava sufinansiranja ishrane i smještaja u studentskim domovima, Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK Katica Čerkez je obećala studentima da će na prvoj sljedećoj sjednici Vlade SBK-a , predložiti usvajanje posljednje neminovne korekcije cijena za ishranu i smještaj u studentskim domovima, naglasivši da ne želi izlagati studente segregacijama, koji su u ovom trenutku, jedini primorani plaćati dodatnih 30KM za smještaj u studentskim domovima. U USSC-u polažu sve nade u pomenuti prijedlog, kako ne bi ponestalo institucionalnih metoda u rješavanju elementarnih prava studenata.

- Zaista ogromnu volju i podršku pružaju nam zastupnici iz reda SBB-a SBK, koji bezuslovno shvaćaju ozbiljnost situacije i čine napore kako bi studenti dobili ono sto im pripada- mišljenja je Armin Milak, Predsjednik Udruženja studenata Studentskog centra.