GLOBUS

NEVIĐENI NEREDI Djevojke se potukle oko momka, izazvale ulični rat škola, tuklo se više od 200 mladih!

Opšti haos u istočnom Londonu

Autor:(A. Vr.)

7.10.2015

 

Jedna obična tuča tinejdžerica prerasla je u neviđene ulične nerede zbog koje je policija morala zatvoriti cijelu jednu ulicu u istočnom dijelu Londona.

Tinejdžerke iz različitih škola 'zakačile' su se na metro stanici Walthamstow Central, ali u samo nekoliko minuta stiglo je pojačanje i odjednom je na ulici nastao pravi haos.

Očevici tvrde da je u tuči učestvovalo više od 200 maldih, a radilo je i 'oružje' poput bejzbol palica biljarskih štapova, boca, javljaju britanski mediji.

Kvartovski policajci relativno brzo su shvatili kako će teško izaći na kraj s podivljalom hordom tinejdžera pa su ubrzo pozvali pojačanje.

Međutim, iz minute u minutu čuvari reda u panici su dozivali još snaga, tako da je na kraju na ulici bilo čak 150 policajaca, a na kraju je stigla i interventna.

Na kraju je policija bila primorana zatvoriti jednu od najprometnijih ulica u tom dijelu grada. Ono što je možda najviše šokantno u cijeloj priči jest činjenica da je obračun trajao gotovo četiri sata, jadni policajci su pokušavali obuzdati klince od 17 pa sve do 21 sat.

Policija nije znala odgovoriti kako je uopće došlo do tuče, ali jedna prepiska preko društvenih mreža sugerira da je sve to unaprijed bilo dogovoreno i da dvije suprostavljene škole baš i ne žive u ljubavi. Navodno je sve počelo u McDonald'su.

- Dvije djevojke su se potukle zbog nekog dečka i to je bila iskra koja je izazvala požar...

Policija je istaknula da je pravo čudo da niko nije teže povrijeđen u obračunu 200 školaraca, a troje tinejdžera završilo je iza rešetaka.