KULTURA

Dragan Trogančić predstavio svoju "Knjigu spasa"

Knjiga posvećena muško-ženskim odnosima

A.U.

7.10.2015

Početom ovog mjeseca u Centru za kulturu u Jelićevoj ulici održana je promocija knjige novog bh. autora Dragana Trogrančića. Interesantan naziv knjige „Knjiga spasa“ privukao je mnoge ljubitelje pisane riječi, pa je i Centar za kulturu bio pun tokom punog sata interesantnog druženja. Više od stotinu ljudi je „pronašlo spas“ družeći se na ovom interesantnom eventu.

Kniga spasa je prva knjiga na bosanskohercegovačkom tržištu koja je posvećena muško-ženskim odnosima i koja detaljno ulazi u tu problematiku.

Promociju je započeo nekadašnji tv voditelj Bojan Rajić citatima iz knjige, a nastavili su recezenti mr.sci. Dženan Rovčanin i mr.sci. Elma Huruz, te ukratko prenjeli svoja iskustva tokom prvog čitanja knjige. 

"Predstavljen je praktični prikaz psihologije muško-ženskih odnosa i objašnjava stavove i ponašanja koja utiču na kreiranje zdravih emotivnih odnosa između muškarca i žene. Ona na jednostavan način otkriva  motivaciju, želju i pravilne načine u pronalasku i odabiru partnera", kazao je Rovčanin. 

12084129-10153523387676839-1594136156-n

"Knjiga koju imate pred sobom nije samo jedna više u plejadi onih formi priručnika koji vam žele prodati praznu priču o velikom i brzo ostvarenom uspjehu. Prava vrijednost ove knjige leži u činjenici da je svaki od savjeta i uputa ovdje napisanih prošlo višestruku provjeru u iskustvu jednog, sada srećno oženjenog, realiziranog i zadovoljnog muškarca", kazala je Huruz. 

Dragan Trogrančić, 32-godišnji mladi autor iz Sarajeva je na veoma jednostavan i šaljiv način objasnio uvijek aktuelnu temu muško-ženskih odnosa. Sama knjiga je namijenjena muškoj populaciji, s tim da toplo preporučujemo da je i pripadnice ljepšeg spola pročitaju, zabavit će se, a neke će vjerovatno pronaći i kvalitetne savjete kako osvojiti i zadržati željenog/voljenog muškarca. Autor je izjavio: „Knjiga spasa nastajala je u periodu od nekoliko godina. Između svih mojih životnih ljepota i tragedija. Samim tim neka poglavlja su nastala i na samoj liniji fronta-direktno nakon kontakta sa određenim ženama. Neki dijelovi su moj lični original, produkt moga iskustva.“

Knjiga će se već početkom oktobra naći u prodaji u svim značajnijim knjižarama u Sarajevu, a istu će biti moguće naručiti i putem interneta. Uživajte u čitanju i pronađite spas u Knjizi spasa.