NOGOMET

BAŽDAREVIĆ Imamo dovoljno srca i kvalitete, vjerujemo u pobjedu

Zmajevi optimisti pred ključnu utakmicu

D. PAŠALIĆ

7.10.2015

Nogometna reprezentacija BiH okupila se u ponedjeljak u Trening centru NS BiH gdje, obavljaju pripreme povodom predstojećeg kvalifikacionog susreta sa Velsom koji se odigrava na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tako je danas upriličena konferencija za medije na kojoj se prisutnima obratio Ervin Zukanović, ističući kako očekuje sve najbolje u susretu sa Velsom.

- Ja sam zdrav i spreman, u takmičarskoj sam formi i spreman sam odgovoriti zadatku. Igramo protiv kvalitetne ekipe koja je lider grupe, igraju vrlo dobro i krasi ih što su kompaktna i agresivna ekipa ali i mi imamo svoje kvalitete i ne trebamo se fokusirati na pojedince - kazao je Zukanović.

Potom se obratio i Edin Višća, ističući kako je atmosfera u klubu odlična i bez obzira kojih 11 istrči na stadion da će ostaviti svoj maksimum.

- Očekujemo pobjedu, svi smo svjesni kako njima odgovara samo jedan bod, tako da je vrlo moguće da će se oni braniti - dodaje Višća.

Kao posljednji na konferenciji obratio se selektor Baždarević, koji je kazao kako neće tek tako dozvoliti Velsu da slave u Zenici. Osvrnuo se i na povrede, kazavši kako Lulić i Džeko imaju poseban trening, te da će vjerovatno moći računati na njih, dok Zec i Kolašinac također imaju lakše povrede.

Na samom kraju svog obraćanja selektor je kazao kako su optimisti, te da smatra kako naša reprezentacija ima dovoljno srca i kvalitete da osvoje tri boda.

Ustanova za djecu sa posebnim potrebama iz Maglaja kratko su se družili sa Zmajevima, nakon čega su nogometašima pristupili treningu.

Podsjetimo, susret BiH - Vels na programu je u subotu sa početkom u 20.45 sati.