VIJESTI

Udruženje distrofičara KS izdalo brošuru koja vam otvara vrata u svijet djece i mladih sa invaliditetom

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje

Autor:Dž. Č.

7.10.2015

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo za 2015. godinu, koja se obilježava od  1.  do   10.  oktobra, Udruženje distrofičara KS izdalo je brošuru pod nazivom "Integracija djece sa invaliditetom u otvorenu sredinu", a uz pomoć Ministarstva za rad i socijalnu politiku, raseljena llca i izbjeglice KS. 

Promocija brošure održana je danas u 12 sati u prostorijama Udruženja.

udruzenje

Foto: Udruženje disrofičara (S današnje promocije brošure "Integracija djece sa invaliditetom u otvorenu sredinu")

- Ova brošura će vam otvoriti vrata u svijet djece i mladih sa invaliditetom. U tom svijetu žive mnoga pametna, sposobna i vrijedno djeca, po bi, matematički gledano, trebala biti u istom skupu sa ostalom djecom. Zato, nakon što pročitate ove preporuke,  pridružite im se da svi zajedno gradimo svijet u kojem će biti mjesta za  svakoga. Jer, ova planeta je mala, ali dovoljna za sve nas i toliko bogata da nam svima može omogućiti blagostanje, a time i učešće, funkcionisanje i ravnopravnost u društvu,  samo ako to svi želimo - poručuju iz Udruženja distrofičara KS.

Podizanje svijesti i smanjenje diskriminacike djece sa invaliditetom je jedan od osnovnih ciljeva Udruženja,  a, kako naglašavaju, Dječija nedjelja je posebna prilika za to.

- Nadamo se da ćete prepoznati važnost poruke koju šalje ova brošura – dodaju iz Udruženja.