SPORT

Denis Stojnić zbog povrede otkazao svoj meč u Seulu

Naš najbolji MMA borac pauzirat će 3-4 sedmice

Redakcija

7.10.2015

Denis Stojnić, najbolji bosanskohercegovački MMA borac, zbog povrede koju je zadobio na treningu morao je otkazati nastup na takmičenju Road FC 26 u Seulu gdje se trebao boriti protiv bivšeg kickboksera Južnokorejca Hyuna Man Myunga.

- Doživio sam povredu leđa u lubalnom dijelu. Nisam htio da rizikujem i od ove povrede koja će se sanirati kroz 3-4 sedmice napravim nešto još ozbiljnije, pa da moram ne daj Bože na operaciju. Moj protivnik je realno nov u ovom sportu i imao je svega dva meča. Praktično ništa nisam znao o njemu, osim da je imao jednu pobjedu i jedan poraz i to u borbama sa svojim zemljacima. Tako da je možda i bolje za njega što sam se povredio, jer bi ishod za njega bio nepovoljan. Sada radimo na saniranju ove povrede i vidjet ćemo šta slijedi dalje - poručio je naš borac.
 
U ovoj godini Stojnić u borilačkoj karijeri zna samo za pobjede. Podsjetimo, naš najbolji borac  je u junu na spektakularnoj sportskoj manifestaciji "Bosnian Fight Championship 2“ savladao bivšeg prvaka UFC-a Ricca Rodrigueza nokautom u drugoj rundi, a potom je u Cirihu na "European MMA Championshipsu" pobijedio legendu K-1 Mightyja Moa.

Stojnić je bio i apsolutni favorit u meču s Južnokorejcem, ali zbog povrede se ne može boriti i ostvariti treću uzastopnu pobjedu u trećem meču.