BIH

Na sjednici Skupštine općine Srebrenice neće biti razmatrana Durakovićeva ostavka

Nije na dnevnom redu

Fena

7.10.2015

Nastavak sjednice Skupštine općine Srebrenica zakazan je za 13. oktobar, ali odbornici neće razmatrati ostavku načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića.

- Ostavka nije došla pravnim putem i neće biti na dnevnom redu, tako da ćemo nastaviti sa sjednicom - izjavio je potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Sjednica je prekinuta kada je izglasana smjena direktora Doma zdravlja Srebrenica Nenada Miloševića, nakon čega je, zbog neslaganja s ovom odlukom Skupštine, ostavku podnio općinski načelnik Ćamil Duraković.

Kako bi se riješila novonastala situacija, nedavno je u centrali SDA u Sarajevu održan sastanak Durakovića s odbornicima i potpredsjednikom Skupštine općine Srebrenica Hamdijom Fejzićem.

Dogovoreno je da Duraković ostaje načelnik i da odbornici SDA neće glasati za njegovu ostavku. 

Također, zaključeno je da će se ubuduće zajednički raditi, naročito kada su u pitanju važne odluke za lokalnu zajednicu. 

Kada je u pitanju Dom zdravlja Srebrenica, u narednom periodu će, dogovoreno je, biti raspisan konkurs na kojem će biti izabran najadekvatniji kandidat za poziciju direktora.