BIH

Kopić: Firmi "Tuzla-kvarc" treba biti obezbijeđeno pravo na rad

Mirni protesti u Tuzli

A. Buljugić

7.10.2015

Obespravljeni radnici propalih preduzeća s područja Tuzlanskog kantona okupljeni u Sindikat solidarnosti TK i ove su srijede mirno protestvovali pred zgradom pravosudnih institucija u Tuzli.

-Mi se svake srijede okupljamo ispred pravosudnih institucija upravo zbog što ove institucije apsolutno ne rade ništa. Ove institucije su u službi vlasti i kriminalaca. Sud i Tužilaštvo bi trebali da budu stubovi normalne pravne države, a oni su leglo zla, kriminala i nepotizma – kazao nam je Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti TK.

Razlog postavljanja šatorskog naselje koje je postavljeno ispred zgrade Vlade Tuzlanskog jeste rješavanje pitanja obezbjeđenja koncesionog ugovora za firmu „Tuzla-kvarc“ što je, prema Kopićevim riječima, prioritetan zadatak.

kopic

Kopić: Osnovno pravo je pravo na rad

-Tamo ćemo ostati sve dok "Tuzla-kvarcu" ne bude obezbijeđeno osnovno pravo a to je pravo na rad. Imali smo dva sastanka vezano za ovu firmu.  Treći sastanak bit će naredne sedmice i ja mislim da smo na putu rješevanja pitanja ove firme tako da ćemo šator uskoro, možda, i skloniti – rekao je predsjednik Sindikata.