CRNA HRONIKA

Bosanski Novi: U kafani platio ceh lažnom novčanicom od 50 KM

Krivotvorenje novca

Autor:M. Z.

7.10.2015

Policijski službenici PS Bosanski Novi, CJB Prijedor, Tužilaštvu BIH su podnijeli izvještaj protiv, kako nezvanično saznajemo Alekse Milješića (46) iz Bosanskog Novog, u kojem ga terete za krivotvorenje novca.

Milješić je uhapšen jučer i tokom krim obrade je utvrđeno da je počinio krivično djelo za koje se sumnjiči. Policija je kod njega pronašla tri novčanice u apoenima, od po 50 maraka istog serijskog broja.

Također je utvrđeno da jednom lažnom novčanicom od 50 maraka još u septembru mjesecu platio piće u jednom kafe baru u Bosanskom Novom. Milješić se tokom saslušanja branio pričom da je lažne pedesetice dobio od njemu nepoznate osobe za posao oko utovara drvnih sortimenata. Trenutno nije utvrđeno da li  Milješić ima bilo kakvu vezu s Prijedorčaninom  Darkom Todorovićem (20) koji je u svojoj kući štampao lažne novčanice od 50 maraka.

Oduzete lažne novčanice bit će predate Tužilaštvu BIH radi potreba vještačenja. Iz CJB Prijedor danas su uputili i apel građanima, da zbog činjenice da je u kratko vrijeme na ovom prostoru u prometu bilo krivotvorenih novčanica, provjere novac koji primaju ,posebno novčanice od 50 KM.