BIH

Sastanak Novalića s predstavnicima Evropske investicijske banke

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu

Fena

7.10.2015

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s izaslanstvom Europske investicijske banke, kojeg je predvodio dopredsjednik te financijske institucije Dario Scannapeico.

- Vlada FBiH ozbiljno i intenzivno provodi reforme i od njih nećemo odustati ni pod koju cijenu. Također se zalažemo za povećanje investicija kako bi bio podstaknut ekonomski rast - kazao je Novalić.

Danas je razgovarano o intenziviranju postojećeg angažmana EIB-a u Federaciji BiH, te mogućnostima za njegovo proširenje na nove projekte.

U tom kontekstu je, uz cestogradnju, što se osobito odnosi na autocestu na koridoru 5-C, vodosnabdijevanje, te energetiku, razgovarano i o projektima u poljoprivredi, zdravstvu i upravljanju otpadom. U tome EIB, konstatirano je, može pružiti ne samo financijsku, već i tehničku pomoć.

Dario Scannapeico istaknuo je odličnu suradnju EIB-a s Vladom Federacije BiH, te pohvalio njezino opredjeljenje za reforme, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.