DIJASPORA

MUNCHEN Na sijelu u Planeggu više od dvije hiljade posjetilaca

Lijepa i ugodna večer

O. B.

7.10.2015

U Planeggu kod Munchena održano bajramsko sijelo na kome  je bilo više od dvije hiljade posjetilaca, iz Munchena, Augsburga, Regenzburga, Ingolštata pa i susjednih zemalja Austrije i Švicarske.  

Organizator sijela "Dvamedia" koje vodi Uzeir Arslanović priuštilo je lijepu i ugodnu večer svim posjetiocima koji su se razišli tek negdje poslije dva sata iza ponoći.  

 

dsc-1881

Posjetioci na prve zvuke Begovićeve pjesme skočili u kolo

Za odličnu atmosferu pobrinuo se Enes Begović koji je pjevao četiri sata s malim pauzama.  

Na samom početku sijela Dževad Čekić otpjevao je nekoliko ilahija, a potom kada je Enes uzeo mikrofon u ruke čitava sala je skočila u kolo, a sve je trajalo do iza ponoći. 

- Došla sam ovamo, prešla 200 kilometara iz dva razloga što volim slušati Begovića i što sam se kao i svi koji su večeras došli, poželjela lijepih zabava. Hvala organizatoru koji u nedostatku sluha džemata, koji su se učaurili i na mare za ovakvim predstavama, što smo se svi večeras lijepo zabavili - rekla je Sadeta iz Austrije.

Pjevajući svoje hitove i hitove Šabana Šaulića Begović je napravio odličan štimung, ali je sala posebno eksplodirala i pjevala s njim kada je počeo pjesmu "Hajmo Bosno, Bosno i Hercegovino".

dsc-1882

Veliki broj posjetilaca

- Drago mi je da su svi oni koji su došli otišli zadovoljni i sretni kućama. Osim toga, ovo su prilike da se mnogi susretnu, popričaju - kazao je organizator sijela.

Istog mišljenja bili su i Enes, Sumka, Sakib iz Ingoklštata, Mirela i Samija iz Augsburga, Samir iz Minhena i drugi.

Naravno sve je upotpunjeno bosanskim specijalitetima ćevapima, pečenjem baklavom.