VIJESTI

U BIH jutros pretežno oblačno vrijeme s kišom

Danas oblačno s kišom, više padavina poslijepodne

Fena

7.10.2015

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Količine padavina u protekla 24 sata: Neum 20 milimetara, Bosanski Novi 15, Bileća i Prijedor 11, Trebinje 10, Bihać, Gacko i Sanski Most 8, Drvar 7, Mostar i Nevesinje 6, Livno i Stolac 4, Banja Luka, Gradačac i Mrkonjić-Grad 3, Bugojno i Zenica 2, Bjelašnica, Doboj, Foča, Goražde, Ivan-sedlo, Jajce i Sarajevo 1.
Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 7, Ivan-sedlo, Kupres i Sokolac 11, Livno i Sarajevo 13, Bugojno, Goražde, Gradačac, Jajce, Srebrenica, Tuzla i Zenica 14, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 15,
Mostar i Trebinje 16, Neum i Stolac 17 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne je moguća i grmljavina. Očekivana količina padavina kretat će se između 10 i 25 litara padavina po metru kvadratnom, a na krajnjem jugu i do 40 litara po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab, prijepodne istočnog i jugoistočnog smjera, u drugoj polovini dana u skretanju na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stupanj.

U Sarajevu će danas biti oblačno vrijeme s kišom. Više padavina poslijepodne. Temperatura zraka između 11 i 16 stupnjeva, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.