KOLUMNE

Besramni falsifikat

Semir Efendić

E. T.

7.10.2015

Semir Efendić (SDA), mlađahni načelnik općine Novi Grad Sarajevo, pokazao je besramnost i neodgovornost u najgorem mogućem trenutku. 

Nakon tragedije u kojoj je stradao dječak Salih Pačariz (12), kada je na njega pala konstrukcija gola na igralištu, kojim su se Efendić i njegova svita kitili prošle godine, počeo se sakrivati, isturajući svoje zamjenike da govore u ime Općine i prebacujući odgovornost na druge institucije. Vrhunac bezobrazluka bio je pokušaj sakrivanja prošlogodišnjeg saopćenja u kojem se hvali gradnjom tog igrališta!  

Da bi ispalo još gore, poput posljednjeg fakina, kada su mediji raskrinkali njegovu prljavu namjeru, vratio je saopćenje na službenu stranicu Općine!

Umjesto da je priznao grešku i učinio sve da se ovakve tragedije više ne ponavljaju u općini kojom upravlja, Efendić, znajući da se približava izborna kampanja, pokušava skinuti sa sebe odgovornost zarad još jednog mandata.

Da ovaj čovjek na sve načine pokušava sa sebe zbaciti odgovornost, pokazuje i besmisleno saopćenje za javnost, u kojem se navodi da je igralište u ulici Mustafe Kamerića sagrađeno osamdesetih godina!? 

Grupa građana putem društvenih mreža se organizira i najavljuje proteste za nedjelju, 11. oktobra, na ovom igralištu, što je načelniku idealna prilika da im se obrati. Ako se uopće udostoji stati pred građane koji su ga izabrali!