KOŠARKA

STARTA NOVA SEZONA Košarkašice Čelika dočekuju ekipu Trešnjevke 2009

Utakmica 1. kola Međunarodne regionalne lige

Autor:D. Pa.

6.10.2015

Utakmicom protiv Trešnjevke 2009 iz Zagreba, košarkašice Čelika sutra počinju novu sezonu. 

Tokom ljeta ekipa je doživjela dosta promjena u igračkom kadru, ali bez obzira na to u Čeliku su uvjereni da mogu i ove sezone biti dostojan protivnik svim ekipama. Govoreći o utakmici prvog kola protiv Trešnjevke 2009 iz Zagreba, šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman rekao je da njegova ekipa u ovu utakmicu ulazi sa imperativom pobjede. 

- U proteklom periodu imali smo kadrovskih probelma odnosno sitnih povreda tako da nismo niti jednu utakmicu odigrali kompletni, pa nismo sigurni gdje smo, ali ćemo se dobro pripremiti i svi koji budu konkurisali za 12 očekujem da će dati sve od sebe i iskoristiti svoju priliku i svoju šansu kao i da će publika imati šta da vidi - kazao je Kecman.

Igračica Aldijana Iriškić kaže da je pripremni period protekao u dobrom radu i da spremno dočekuju prvo kolo. 

- Nadam se da ćemo u utakmicu ući skoncentrisano, spremni smo dovoljno da ovu utakmicu odradimo kako treba i pobijedimo - optimistična je Iriškić.

Novo ime u dresu Čelika je reprezentativka Tamara Kapor, koja je istakla da poznaje neke od igračica i trenera te da joj nije bio problem da se uklopi.

Utakmica 1. kola Međunarodne regionalne lige između košarkašica Čelika i Trešnjevke igra se u srijedu, 7. oktobra, u "Areni" Zenica sa početkom u 18 sati.