REGION

Kosovski premijer ponovo gađan jajima

Aktivisti pokreta Samoopredjeljenje napali Isa Mustafu

Fena

6.10.2015

Aktivisti radikalnog oporbenog pokreta Samoopredjeljenje ponovo su danas jajima gađali kosovskog premijera Isu Mustafu, a dvojica njihovih aktivista su uhapšena, prenio je Tanjug pisanje prištinskih medija.

Mustafa je gađan jajima na manifestaciji Dani maline u Podujevu, gdje se pojavio zajedno s predstavnicima američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID) i udruženjem Labska malina.

Preuzimajući odgovornost za ovaj incident Samoopredjeljenje je priopćilo da je policija privela dvojicu njihovih aktivista koji su sudjelovali u napadu, objavio je portal Koha ditore.

- Isa Mustafa po svaku cijenu brani svoju Zajednicu (Zajednicu srpskih općina). I kada srpski dužnosnici s kojima je potpisao taj sporazum našu zemlju nazivaju ISIL-om i kada ometaju svaku međunarodnu inicijativu Isa Mustafa nastavlja čvrsto stajati iza Zajednice - navodi se u priopćenju.

Dodaje se da Samoopredjeljenje neće dopustiti normalno funkcioniranje kosovske vlasti sve dok premijer Mustafa ne povuče potpis sa sporazuma koje je krajem kolovoza potpisao s Beogradom u Bruxellesu.

Inače, mediji podsjećaju da je Mustafa od potpisivanja tih dokumenata više puta bio meta aktivista pokreta Samoopredjeljenje.